5 MOTIVE să alegi litoralul românesc ca destinație de vacanță

by VideoUHD
rasarit pe litoral
Răsărit pe litoral

În momentul în care spui „litoral”, inevitabil asociem cuvântul cu orașul Constanța. Acesta este unul dintre cele mai mari orașe ale României, situat pe malul Mării Negre, fiind alcătuit dintr-o varietate de plaje, pe gustul fiecarui turist. Chiar dacă sunt la mare căutare plajele din Grecia sau Bulgaria, un loc aparte il deține și litoralul românesc, iar noi considerăm că și plajele din România pot concura lejer cu țări exotice.  Fie că alegeți un sejur la mare sau doar o escapadă de weekend, este bine să cunoașteți câteva dintre motivele pentru care litoralul românesc nu merită să fie uitat, ci ar trebui promovat în topul plajelor internationale.

pontonul din statiunea Mamaia
Pontonul din stațiunea Mamaia

Astăzi vă prezentăm MAMAIA, cunoscută și ca „Perla litoralului românesc”.

Litoralul românesc – destinație pentru petreceri

  • 1. Stațiunea Mamaia ocupă locul 3 în topul celor mai bune destinații europene pentru petreceri și litoral, fiind prezentată drept „Ibiza Europei de Est”, potrivit platformei Trigavo. Printre posibilitățile variate de divertisment ale stațiunii, se numără atât zona de cluburi, cât și petrecerile incendiare din toiul nopţii organizate pe malul mării.
club de pe litoralul romanesc
Club din Mamaia
club de pe litoralul romanesc
Club din Mamaia

Litoralul românesc cu cele mai frumoase plaje din Europa

  • 2. Staţiunea Mamaia se află în topul celor mai frumoase plaje din Europa, conform platfomei European Best Destination. Plaja întinsă, nisipul fin şi adâncimea potrivită a apei sunt principalele caracteristici care încadrează stațiunea în preferințele turistilor de pretutindeni.
plaja din mamaia a litoralului romanesc
Plaja din Mamaia a litoralului romanesc

Litoralul românesc cu temperaturi mediteraneene

  • 3. Ne mândrim cu o strălucire a soarelui foarte asemanatoare celei de pe coasta mediteraneenă și, totodată, identică cu cea de pe plajele coastei dalmate (Croația), având o medie anuală de 2.500 de ore.
tarmul litoralului romanesc
Țărmul litoralului românesc

Plaje întinse cu nisip fin

  • 4. De asemenea, Mamaia mai este celebră și apreciată de turiști și datorită plajei cu nisip, întinsă de-a lungul a 8 km, cu o lățime de 200 m. Această plajă este, cu certitudine, cea mai îngrijită din întregul litoral, fiind amenajată cu șezlonguri și umbrele, dar și cu o multitudine de beach baruri.
rasarit pe litoralul romanesc
Răsărit pe litoralul românesc

Mare de culoare albastru-turcoaz

  • 5. Apa Marii Negre este din nou albastru-turcoaz! Potrivit NASA, acest femomen i se datorează prezenței în mare a fitoplanctonului, care trasează fluxul curenților de apă. Fitoplanctonul este alcătuit din microroganisme vegetale plutitoare, care se hranesc din lumina soarelui și din nutrienți dizolvați. Cercetatorii atestă că, în ultimii 6 ani, Marea Neagră a avut o spectaculoasă transformare a nuanței turcoaz, mai ales datorită nutrienților adusi de fluxul mare de apă din Dunăre și Nipru.
litoralul romanesc
Litoralul românesc

Prin aceste câteva motive, echipa VideoUHD vă încurajează să redescoperiți frumusețea stațiunilor de la Marea Neagră. Ne propunem sa evidențiem calitățile fiecărei stațiuni de pe litoral și dorim să vă arătăm imagini inedite surprinse cu drona din fiecare formă de relief pe care țara noastră o are.

Urmărește o filmare inedită cu drona a stațiunii MAMAIA, cunoscută și ca „Perla litoralului românesc”.

Vizionare plăcută!
Litoralul românesc | Filmare cu drona

Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu o distribuire apăsând butonul Facebook de mai jos.

Vă mulțumim!

Citește și articolul: 10 MOTIVE sa vizitezi orașul Orșova

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.