LACURILE PLITVICE – PERLA TURCOAZ A CROAȚIEI

by VideoUHD
Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația
Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația

Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația (NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA) reprezintă cel mai vechi parc național din sud-estul Europei, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, începand cu anul 1949. Simbolul acestei opere create de natură este turcoazul ireal al apei. Aproape că ți se taie răsuflarea în momentul în care ajungi în punctele cele mai înalte de belvedere, de unde poți observa lacurile în toată splendoarea.

Parcul Național Lacurile Plitvice
Parcul Național Lacurile Plitvice

Traseele amenajate îți permit să mergi pe malurile a 16 lacuri, de unde poți admira cele 92 de cascade. Parcul este amenajat pentru turiști cu poteci de lemn deasupra lacului, acestea fiind macate cu litere, în funcție de lungimea traseului. Aceste trasee sunt descrise și în harta biletului de intrare sau a pliantelor de tip ghid. Un circuit complet al parcului poate dura până la 10 ore. Parcul este împărțit în 2 intrări: Lacurile de Jos (Lower Lakes) și Lacurile de Sus (Upper Lakes).

Lacurile Plitvice din Croația
Lacurile Plitvice din Croația

Lacurile de Jos

Lacurile de Jos cuprind circuitul complet format din Novakovića Brod, Kaluđerovac, Gavanovac și Milanovac, cascadele Sastavci și cea mai mare cascadă Great Waterfall (78 de metri), o plimbare cu vaporașul pe cel mai mare lac Kozjak, apoi se traversează lacul cu un alt vaporaș, de unde poate fi luat trenuletul înapoi la Intrarea 1.

Pacrul Național Plitvice
Pacrul Național Plitvice

Lacurile de Sus

Lacurile de Sus cuprind traseul a 12 lacuri: Prošćansko, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko, Malo, Vir, Galovac, Milino, Gradinsko, Veliki Burget și Kozjak. De asemenea, și aici lacul poate fi traversat tot cu vaporașul, iar pentru întoarecea la Intrarea 2 se poate opta pentru trenuleț.

Vezi toate traseele pe site-ul oficial.

Pacrul Național Plitvice
Pacrul Național Plitvice
Parcul Național Plitvice
Parcul Național Plitvice

Cum se ajunge în Parcul Național Lacurile Plitvice?

Parcul Național Lacurile Plitvice este situat în apropiere de capitala Zagreb (mai puțin de 150 km), dar și de orașul Zadar (aproximativ 120 km). Se poate ajunge foarte simplu cu ajutorul a câtorva autobuze locale ce fac legatura cu cele mai importante orașe din Croația. Biletul de intrare aici variaza în funcție de perioada din an în care veniți. În cazul în care ajungeți cu propria mașina, aceasta poate fi parcată într-una dintre cele două parcări principale ale parcului.

Lacurile Plitvice din Croația
Lacurile Plitvice din Croația

Impresia pe care nouă ne-a lasat-o această experiență este că nu există un loc mai frumos decât ceea ce este contruit de natură. Lacurile Plitvice reprezintă o adevărată oază de liniște și relaxare, în care poți intâlni atât nemărginite nuanțe de turcoaz ale lacurilor, cascade spectaculos de înalte și repezi, cât și o vegetație aparte, în care regăsesti păsări și pești într-un habitat neperturbat de om.

Cascada Lacurile Plitvice
Cascada Lacurile Plitvice

Vă lăsăm să descoperiți minunățiile naturii.

Vizionare plăcută!
Lacurile Plitvice – Croatia | Filmare cu drona

Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu o distribuire apăsând butonul Facebook de mai jos.

Vă mulțumim!

Citește și articolul: LACUL BOLBOCI sau “Marea din Bucegi“ – Cel mai vizitat lac montan din Romania

You may also like

6 comments

Monica 10 februarie 2019 - 10:02

Bună, aș mai veni cu câteva completări pentru vizitatori, mai ales dacă stau mai mult de 4h și anume, că dacă doresc să mănânce, nu pot plăti cu cardul sau în euro. Dacă nu ai kuna mori de sete și de foame. Am fost de 2 ori, ultima dată în 2018 și a fost o experiență neplăcută din acest punct de vedere. Foamea ne-a gonit mai repede decât am fi vrut dupa 5-6 ore.

Reply
VideoUHD 10 februarie 2019 - 18:08

Bună Monica! Mulțumim frumos pentru completările făcute! Sperăm ca toți vizitatorii noștri să țină cont de acest lucru pentru a evita eventualele neplăceri. Iți dorim vacanțe frumoase și lipsite de evenimente neplăcute!

Reply
Top 10 cele mai frumoase orașe din Croația » VideoUHD Blog 10 mai 2020 - 16:11

[…] celor peste o mie de insule ale Mării Adriatice. Pe lângă consacratele parcuri naturale, precum Parcul Național Lacurile Plitvice sau Parcul Național Krka, am descoperit cele mai spectaculoase orașe din Europa. Din acest motiv, […]

Reply
LAGUNA BALOS – PARADISUL TURCOAZ DIN INSULA CRETA 20 iulie 2020 - 19:14

[…] Citește și aticolul LACURILE PLITVICE – PERLA TURCOAZ A CROAȚIEI […]

Reply
TOP 10 CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN INSULA CRETA » VideoUHD Blog 5 august 2020 - 11:19

[…] Citește și aticolul LACURILE PLITVICE – PERLA TURCOAZ A CROAȚIEI […]

Reply
CELE MAI FRUMOASE ATRACȚII TURISTICE DIN CHANIA – INSULA CRETA » VideoUHD Blog 12 august 2020 - 22:17

[…] Citește și aticolul TOP 10 CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN INSULA CRETA […]

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.