Dronele personale, super-spioni la purtator

de către VideoUHD

Iti pot oferi mult confort psihic, sau dimpotriva, te pot transforma intr-un adevarat paranoic. O noua era a supravegherii este pe cale sa inceapa, avand potentialul sa transforme radical lucrurile, de la relatiile dintre parinti si copii pana la modul in care le va fi invadata intimitatea celebritatilor.

Toate acestea pentru ca tehnologia momentan folosita de CIA inmisiunile de spionare a teroristilor din Pakistan estepe cale sa ajunga in mainile civililor. Dronele personale -versiuni private si mai mici ale infamului Predator – reprezintaurmatoarea mare atractie pentru cei care vor sa spionezecelebritati, sa isi urmareasca partenerii pe care ii banuiesc deadulter si chiar sa priveasca natura in locurile sale mai putinaccesibile.

De asemenea, noile drone s-ar putea dovedi unelte de vis pentrupaparazzi, a caror denumirea provine de la ideea de “insectebazaitoare”, ocazie cu care aceasta metafora va prinde viata.Cateva drone personale sunt deja programate pentru a fi construiteanul viitor.

In Marea Britanie, autoritatile folosesc deja acest tip de dronepentru a lua urma raufacatorilor. Robotii aerieni masoaraaproximativ o jumatate de metru intre fiecare doua elice opuse alecelor patru rotoare cu care sunt dotati si intrebuinteazatehnologia vehiculelor zburatoare nepilotate, creata initial pentrumisiunile de recunoastere militare.

Dispozitivul alimentat cu baterii este echipat cu camere desupraveghere de tip CCTV precum si cu obiective cu detectie termica.Dronele sunt astfel proiectate incat sa survoleze silentios spatiulaerian si sa transmita in timp real imagini politistilor de la sol.Desigur, aparatele pot fi stationate pe diferite suprafetesuspendate, prestandu-si sarcinile cu aceeasi eficienta. Pretuldronelor folosite de autoritatile britanice se ridica laaproximativ 45.000 de euro bucata.

Sursa: Dailymail, descopera.ro

Poate să iți placă

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.