AirDog – o dronă pentru sporturi de acţiune

de către VideoUHD

 

Modelul unei drone destinate sporturilor de acţiune face furori în mediul online, deşi a fost recent lansată pe Kickstarter.com.Este vorba despre drona botezată AirDog, care, din spusele inventatorilor săi, va fi pe placul sportivilor extremi.

AirDog îi va ajuta pe sportivii de performanţă sau pe amatorii sporturilor extreme, să îşi înregistreze mişcările spectaculoase, asemenea unui clasic GoPro. Diferenţa va fi însă că AirDog este o dronă capabilă să zboare independent şi să îşi urmeze, în zbor, utilizatorul. Controlul unui AirDog se face cu ajutorul unui controller, montat într-o brăţară (numită AirLeash), pe care sportivul o va purta la încheietura mâinii.  Un aspect diferenţiator demn de luat în seamă, având în vedere că o cameră de genul GoPro trebuia montată pe utilizator, prin intermediul unei căşti sau a unei curele de susţinere. Iar acest fapt putea fi uneori deranjant în timpul mişcărilor mai riscante.

Această dronă a fost proiectată de membrii unui startup din Letonia, Helico Airspace Industries. AirDog încă nu a fost testată de cineva din afara echipei de proiectare, dar în planurile prezentate, se presupune că drona va putea decola şi ateriza singură, şi îl va urma pe sportiv indiferent de curbele luate, graţie tehnologiei de girostabilizare încorporată şi poate fi programată cu ajutorul unui smartphone. Drona de 1,7 kilograme foloseşte tehnologia bluetooth cu spectru larg pentru urmărire, poate atinge o viteză de 40 m/h şi are o autonomie de 10-15 minute, în funcţie de condiţiile climaterice.

Primii 100 de susţinători de pe Kickstarter vor putea achiziţiona AirDog-ul la un preţ de 995 dolari, preţul final nu a fost încă stabilit.

Sursă: softbinator.ro

Poate să iți placă

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.