DJI ia atitudine în procesul de reglementare a utilizării dronelor

de către VideoUHD

DJI a anunțat constituirea la nivel european a unui grup al pasionatilor de drone, care va acționa ca o voce a întregii comunități în raport cu autoritățile din domeniul aviației.

NODE – Network of Drone Enthusiasts este o platforma online unde sunt invitați  să se înscrie toți iubitorii de zbor cu drona pentru a putea concentra într-un singur loc problemele apărute din lipsa reglementărilor și a unor reguli clare, având ca scop final atât protejarea siguranței publice, dar și  încurajarea folosirii tehnologiei dronelor. Acesta va acționa ca reprezentant al utilizatorilor de drone, atat cei comerciali, cât și cei amatori și va proteja interesele comune ale comunității în raport cu autoritățile locale și regionale, astfel încât să se pună la punct o legislație corectă pentru toți cei implicați în acest domeniu.

Recent, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (AESA) a fost delegata de catre Parlamentul European si Statele Membre sa introduca la nivel european un set de reguli care sa reglementeze modul in care operarea dronelor va fi posibila in viitor. Momentan fiecare tara are propriul set de reguli, iar sarcina AESA este sa armonizeze legislatia astfel incat solicitarile tuturor celor implicati sa fie indeplinite. Misiunea este una dificila intrucat sunt state care au deja un set strict de reguli, cum ar fi Malta unde inainte de a utiliza drona trebuie sa ii faci asigurare si trebuie sa obtii autorizare de la autoritatea care supravegheaza spatiul aerian maltez – Civil Aviation Directorate at Transport Malta.

Conform calendarului de lucru intregul proces de reglementare al utilizarii dronelor ar trebui sa se incheie in primul trimestru din 2019, iar statele membre vor avea la dispozitie 6 luni pentru a se alinia noilor prevederi.

Pentru a deveni membru NODE va puteti inscrie aici.

Sursă: namstare.ro

Poate să iți placă

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.