Avioanele viitorului vor fi transparente

de către VideoUHD

Va puteti imagini un avion care, la o simpla atingere de buton, sa devina complet transparent, astfel incat pasagerii sa poata privi nestingheriti, afara, prin fuselaj si prin podeaua cabinei, spre asezarile care se intind la peste 10.000 de metri sub ei?

Ei bine, producatorul european de aeronave Airbus poate.Compania a eliberat cu cateva luni in urma o brosura intitulata”Viitorul, de Airbus”, care, desi are numai 14 pagini, expunecateva idei foarte indraznete cu privire la viitorul transportului aerian.

Inginerii prevad ca, pana in 2050, avioanele vor dispune de tetierecu auto-curatare ce nu se vor mai murdai niciodata, de scaunepliabile si perfect ergonomice, care vor lua forma trupurilorpasagerilor, precum si de proiectii holografice capabile satransforme o cabina privata intr-o gradina japoneza Zen.

„Imaginati-va, daca doriti, cum ar fi sa pasiti intr-o cabina cu otematica preselectata, relaxandu-va intr-un scaun ecologic,perefect curat si mulat pe formele dumneavoastra si sa putetiprivi, noaptea, prin tavanul transparent, catre Calea Lactee in toatasplendoarea ei, la o altitudine de peste 10.000 de metri”, scriecompania in brosura emisa.

Airbus sustine ca materialele viitorului vor dispune defunctionalitati care vor asigura transparenta la comanda, eliminandnevoia ferestrelor. Totusi, daca oamenii vor dori sa vada printr-unavion ce calatoreste cu peste 1.000 km/h ramane, inca, o chestiunesupusa dezbaterii.

Sursa: LA Times, descopera.ro

Poate să iți placă

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.