Casele viitorului pot fi construite de drone autonome

Casele viitorului pot fi construite de drone autonome

În vara anului trecut, multe publicații online scriau pline de entuziasm cum Laboratorul GRASP al Upenn a invatat câteva drone zburatoare să conlucreze pentru a apuca și a misca obiecte. Urmatorul pas, se pare, este instruirea acestor dispozitive în a-și folosi noile deprinderi pentru a construi… cladiri.

Videoclipul de mai jos prezinta o echipa de asemenea mici dronezburatoare, ce coopereaza pentru a construi schetul unei cladiriminiaturale. Structura cladirii este tinuta laolalta cu magneti, iar dronele suntcapabile sa verifice corectitudinea aliniamentului lovind usorcompenentele structurale.

Desigur, este amuzant sa speculam pe marginea modalitatilor incare aceasta tehnologie ar putea evolua dinlaborator in lumea reala. Desigur, pentru cladiri propriu-zise, arfi nevoie de drone mult mai mari (ceea ce nu este imposibili), osumedenie de drone mici cooperand in deplasarea obiectelor mari (deasemenea posibil) si/sau de cladiri construite din componente multmai mici (perspectiva realista). Probabil ca dronele nu ar reusi saindeplineasca chiar toata munca, dar ar avea cu sigurantapotentialul de a eficientiza semnificativ proiectelearhitecturale.

Sursă: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.