Indienii si-au fabricat propriul avion de vanatoare (VIDEO)

de către VideoUHD

Primul avion de vanatoare de productie proprie a intrat de curand in poseria Fortelor Aeriene Indiene, a anuntat, recent, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din New Delhi.

 

Intitulat Tejas – adica Elementul Foc, omniprezent in mitologiasi religia hindusa -, noul avion de vanatoare este destinatoperatiunilor de identificare si neutralizare a gruparilorextremiste musulmane care actioneaza in statele Jammu si Kashmirdin India.

“Este cu adevarat un moment istoric, atat pentru Fortele AerieneIndiene, cat si pentru comunitatea oamenilor de stiinta din taranoastra. Suntem mandri ca am dus pana la capat un proiect desucces, care s-a transformat intr-un redutabil avion de vanatoare”,declara Pradeep Vasant Naik, Comandantul Fortelor AerieneIndiene.

Tejas, care are o greutate de doar 13 tone, este cel mai usoravion de vanatoare supersonic din intreaga lume si este destinat sainlocuiasca avioanele de tip MIG-21 din flotila de vanatoare aIndiei. Primele 40 de avioanele Tejas vor fi echipate cu motoare detip General Electric F404, iar urmatoarele 200 vor avea parte demotoare de tip Kaveri, produse in Rusia.

 

Sursa: RiaNovosti, descopera.ro

Poate să iți placă

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.